Tullintorin Joululahjakeräys: Pirkanmaan Lastenkotien lasten ja nuorten hyväksi

Joulumieltä Tullintorilla!

Joululahjakeräys järjestetään jälkeen kauppakeksukseksessa 1.12-15.12 välisenä aikana.
Tällä kertaa Joululahjakeräyksen tuotot lahjoitetaan Pirkanmaan Lastenkotien lapsille sekä nuorille.

Kuva: Päivi Ahola

Tänä vuonna virallisen Joululahjakeräyksen kasvoiksi on valikoitunut Tampereen Voimailuseurassa upeaa uraa luonut Elina Gustafsson, joka haluaakin haastaa kaikki Pirkanmaan urheiluseurat sekä harjoittelijat ottamaan rohkeasti osaa Joululahjakeräykseen sekä hyvän tekemiseen.

Lue tästä alta Elinan haastattelu Joululahjakeräyksestä sekä tämän vuoden teemasta: Lasten ja nuorten harrastustoiminta.

 1. Lasten ja nuorten liikunta sekä harrastukset ovat olleet viime aikoina paljon esillä sosiaalisessa mediassa. Huomiota herätti etenkin tammikuussa Kokoomuksen nostettua esille valtakunnallisten leikkauksien vaikutukset lasten- sekä nuorten harrastustoimintoihin
  (TÄSSÄ julkaisu aiheesta). Leikkauksien innoittamana alkunsa sai Harrastustakuu, jonka myötä Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen nimittämä työryhmä esittää keinoja, joilla jokaiselle lapselle ja nuorelle taataan mieleinen harrastus.
  Mitä mieltä Elina olet Harrastustakuusta ja sen sanomasta?
 • Harrastustakuu on erinomainen asia. Lapset ja nuoret saavat harrastusten kautta kavereita ja yhteenkuuluvuuden tunnetta, joka on erityisen tärkeää nuorella iällä. Innostavan harrastuksen sekä osaavan ohjauksen myötä lapset ja nuoret pääsevät kuluttamaan energiaansa oikeisiin paikkoihin ja oikealla tavalla.
Kuva: VJP Jani Vienonen/ VJP-Photo Tmi
 1. Tullintorin Joululahjakeräyksen tarkoituksena on myös tuoda esille harrastusten merkitystä haastavassa elämäntilanteessa elävien lasten ja nuorten elämässä. Harrastus saattaa olla juuri se kaivattu linkki päästä mukaan takaisin normaaliin elämään sekä päästä tutustumaan tuetussa ympäristössä oman ikäisiin ihmisiin.
  Mitä mieltä Elina, voiko urheilu tai harrastus auttaa tai tukea haastavassa elämäntilanteessa olevia lapsia sekä nuoria?
 • Kyllä ehdottomasti urheilu tai jokin muu harrastus ennalta ehkäisee, ellei jopa estä syrjäytymistä kaveriporukasta. Juuri porukkaan kuuluminen ja yhteiset mielenkiinnon kohteet synnyttävät kaverisuhteita iästä, sukupuolesta tai uskonnosta riippumatta. Erilaisuus on rikkaus, mitä aikuisten olisi hyvä tuoda lapsille ja nuorille esille. Harrastus tuo myös säännöllisyyttä ja rytmiä arkeen mikä auttaa myös lapsia sekä nuoria muillakin elämän osa-alueilla.
Kuva: VJP Jani Vienonen/ VJP-Photo Tmi
 1. Miten urheilu ja harrastukset ovat vaikuttaneet sinun elämääsi Elina? Oletko saanut tukea tai apua harrastuksesta tai valmentajasta? Muistatko nuoruudestasi jonkun tietyn hetken jolloin harrastus olisi tuottanut hyvää mieltä tai rohkaissut tekemään jotain, mitä et ehkä ilman harrastusta olisi uskaltanut?
 • Olen aina, ihan pienestä pitäen harrastanut jotain. Pelasin kymmenen vuotta jalkapalloa ensimmäisestä luokasta lähtien. Se toi arkeeni säännöllisyyttä ja suuntasi energiani oikeisiin paikkoihin. Monipuolinen liikkuminen on mahdollistanut minulle hyvät lähtökohdat nyrkkeilyyn. Urheilussa onnistumisessa saa aina hyvän fiiliksen ja mielen, mikä motivoi jatkamaan ja kehittämään itseään. Sain myös kavereita harrastusten parista. Nyrkkeily on tuonut minulle paljon rohkeutta kohdata erilaisia tilanteita mitä elämässä saattaakaan tulla vastaan. Kun uskaltaa ylittää itsensä kehässä, tuntuvat arjen kamppailut huomattavasti pienemmiltä.
Kuva: Päivi Ahola
 1. Elina, millä sanomalla haluaisit haastaa Pirkanmaan urheiluseurat sekä harrastajat osallistumaan Tullintorin Joululahjakeräykseen ja millä tavoin?
  Mikä mielestäsi olisi täydellinen joululahja lapselle taikka nuorelle erilaisiin harrastuksiin liittyen?
 • Jokaisella lapsella ja nuorella pitää olla mahdollisuus harrastaa ja kokeilla. Etenkin meidän aikuisten pitäisi auttaa meitä nuorempia tässä asiassa. Otetaan vastuu ja annetaan se mahdollisuus kaikille lapsille ja nuorille!
  Samalla haluan myös haastaa kaikki Pirkanmaan alueella toimivat seurat sekä harrastajat osallistumaan Tullintorin Joululahjakeräykseen. Nyt on mahdollisuus lahjoittaa todella tarpeeseen menevä Jääkiekkomaila, balettitossut tai vaikka pari tuntia koripalloa.. Vain taivas on tässä rajana!
  Tehdään yhdessä tästä joulusta ikimuistoinen Pirkanmaan lapsille sekä nuorille.

– Elina Gustafsson/ TVS