Anne-Mari Pahkalan vaikuttava 10/TEN juhlanäyttely saapuu Tullintorille lokakuussa

Presidentin linnan itsenäisyyspäivän juhlienkin upeimmiksi valittuja ilta-asuja nähdään 14.10.2018 alkaen Tampereella erikoisliikkeiden ja elämysten Kauppakeskus Tullintorille avattavassa galleriatilassa. Vastaavaa ei ole Suomessa kauppakeskuksissa ennen nähty.

Kuva: Dasha Pears

Erikoisliikkeiden ja elämysten Kauppakeskus Tullintori on solminut ennennäkemättömän yhteistyösopimuksen kymmenettä juhlavuottaan viettävän muotitaiteilijan Anne-Mari Pahkalan kanssa. Taiteilija Pahkala tuo 12 ylellistä asua tarinoineen esittelevän 10/TEN juhlanäyttelynsä Tampereelle. Muotitaiteilija Anne-Mari Pahkala (s.1984) on Helsingissä toimiva suunnittelija ja taiteilija, jonka ammatilliset juuret sijoittuvat Tampereelle. Nimekkäiden artistien ja vaikuttajanaisten vaatettajanakin tunnettu Pahkala on tuttu ainutlaatuisesta muotitaiteestaan sekä linnan juhlien upeimmiksi valittujen asujen suunnittelijana. Viime vuonna Presidentin linnan juhlaan kymmenkunta asua suunnitelleen Pahkalan kädenjälkeä on voinut seurata jo vuosien ajan itsenäisyyspäivän juhlallisuuksissa. Pahkalaa luottosuunnittelijakseen kuvailleen Tamperelaisen kansanedustajan Sofia Vikmanin (kok.) yllä on vuosittain nähty Pahkalan designia. Vuonna 2016 Vikmanille suunniteltu asu valittiin “Linnan Kuningattareksi”.

Olemme Tullintorilla jo pidempään seuranneet tamperelaislähtöisen Pahkalan työskentelyä muotitaiteen parissa, ja nyt saimme mahdollisuuden kutsua Pahkalan 10/TEN muotinäyttelyn kauppakeskukseemme. Haluamme tarjoilla asiakkaillemme uusia kokemuksia ja haluamme olla vahvasti Tampereen kulttuurielämässä mukana. Tämän tyyppinen galleriayhteistyö suomalaisen eturivin suunnittelijan ja taiteen saralla monipuolisesti menestyneen tekijän kanssa on juuri sellaista lisäarvoa, mitä Tullintori haluaa tarjoa asiakkailleen”, Tullintorin markkinointipäällikkö Paulariina Liuhtonen kertoo.

Pahkala vastasi myös brittien X-factor kilpailussa menestystä niittäneen Saara Aallon spektaakkelimaisen “In My Wildest Dreams” -konsertin pukusuunnittelusta täyteen myydyllä Helsingin Hartwall Areenalla keväällä 2017. ”En epäillyt hetkeäkään kun sain kutsun tuoda näyttelyni Tampereelle, jonne myös ammatilliset juureni ulottuvat”, Pahkala kuvailee.

Anne-Mari Pahkalan juhlanäyttely 10/TEN kertoo tarinoita hetkistä punaisten mattojen salamavalojen loisteesta Suomen suurimmille estradeille saakka. ”Kaikilla asuillani on tarina, joka osalla teoksistani saattaa olla hyvinkin koskettava. Numerolla 10 myös on sekä konkreettinen että symbolinen merkitys. 10 kuvaa paitsi kymmentä vuottani itsenäisenä taiteilijana, myös hetkiä sekunteina, joihin usein useiden satojen työtuntieni ja kuukausien työni kulminoituu, kun asu saa tähtihetkensä punaisella matolla tai osana tarkkaan mietittyä lavaspektaakkelia”.