Anne-Mari Pahkalan 10/TEN Art Of Fashion pukunäyttely avautui Tullintorille

Tamperelaislähtöisen muotitaiteilijan vaikuttava 10/TEN Art Of Fashion pukunäyttely avautui Tullintorille 14.10.2018. Linnan juhlien ylellisten asujen suunnittelijana tunnetun Anne-Mari Pahkalan juhlanäyttely esittelee 12 uniikkia asua tarinoineen. 

 Tamperelaislähtöisen Anne-Mari Pahkalan juhlanäyttely 10/TEN Art Of Fashion avaa muotitaiteen syntyprosesseja kulissien takaa. Pahkalan ylellisiä asuja on vuosittain nähty niin Presidentin linnan juhlissa, kuin Suomen suurimmilla estradeilla. Juhlanäyttely 10/TEN Art Of Fashion tuo Tampereen Tullintorille vaikuttavan kattauksen Pahkalan teoksia menneiltä vuosilta. Juhlanäyttelyn kokonaisuuksissa nähdään visuaalisia asukokonaisuuksia tarinoineen mm. kansanedustaja Sofia Vikmanilta, Saara Aallolta ja Jannika B:ltä. Kantaaottavasta muotitaiteestaan tunnetun suunnittelijan juhlanäyttely esittelee designfilosofioita punaiselta matolta, ajanhenkeen ja luonnonilmiöihin saakka. Pahkalan teoksia on nähty useissa design – ja taidenäyttelyissä Euroopassa ja Kiinassa. Suomen Kansallismuseo huomioi taiteilijan työn arkistoimalla Pahkalan suunnitteleman uniikkiasun kokoelmiinsa syksyllä 2018. Tullintorilla nähtävässä 10/TEN Art Of Fashion pukunäyttelyssä on esillä useita Pahkalan kansanedustaja Sofia Vikmanille suunnittelemia asuja. Muistoja herättelee asu, joka suunniteltiin vuoden 2013 itsenäisyyspäivän juhlaan, kun Presidentinlinna oli remontissa ja juhla pidettiin Tampere-talossa. Moni muistaa myös Pahkalan satavuotiaalle Suomelle suunnitteleman valkoisen asun, jossa Vikman äänestettiin linnan kuningattareksi 2016.

“Tutustuimme lahjakkaan Anne-Marin kanssa Tampereella vuonna 2012. Yhteistyömme alkoi, kun Anne-Mari oli tamperelainen nuori yrittäjä ja lupaava suunnittelija. Pidän tärkeänä tukea suomalaista pienyrittäjyyttä ja tuoda esiin nimenomaan suomalaista designosaamista sekä käsityötaitoa itsenäisyyspäivänämme”, sanoo Vikman. 

“On upeaa saada mahdollisuus oman työn esittelyyn tämänkaltaisella tavalla minulle rakkaassa kaupungissa. Kauppakeskus näyttely-ympäristönä on myös hyvin erityislaatuinen, ja tuo työni tarinoineen myös lähemmäs jokaista ihmistä arkielämässään. Päivittäisiä ostoksia tehdessään, voi samalla käydä tutustumassa muotitaiteeseen ja syntyprosesseihin kulissien takaa. Toisaalta keskeisellä sijainnilla olevaan Kauppakeskus Tullintoriin on helppo tulla tutustumaan esimerkiksi erilaisten koulu -tai taideryhmien kanssakin, vaikkapa kulttuuri-iltapäivän merkeissä. ” Pahkala pohtii.

10/TEN Art Of Fashion juhlanäyttely avoinna yleisölle: 

La 17.11. klo 12-15

La 24.11. klo 12-15

La 1.12. klo 12-15

La 8.12. klo 12-15

 

Muina aikoina sopimuksen mukaan. 

Kauppakeskus Tullintori, Tullikatu 6, 33100 Tampere, 2. kerroksen galleriatila. 

Kuvat: Henri Korpi