Viialan leipomosta on saanut herkkuja jo yli 40 vuotta

Tiedät varmaan kauppakeskus Tullintorin tunnelmallisen Viialan leipomon kahvilan? Mutta tiedätkö, että Viialan leipomo on perustettu jo peräti 40 vuotta sitten Akaan Haihunkoskella! Kaikki on lähtenyt liikkeelle pienestä kotikeittiöstä.

Nykyään yritys työllistää noin 40 henkilöä. Tuotevalikoima Viialan leipomossa on laaja ja perinteikäs. Heiltä saa monenlaiset leivät ja rieskat, suolaisia herkkuja (esim. ikuinen hittituote nakkipiirakka) ja tietysti pasteijat, piirakat, täytetyt leivät.. Leivoksia ja leivonnaisia sekä kakkuja, joita voi tilata myös omien toiveidensa mukaisesti.

Heillä on paljon myös eri kausituotteita. Kevääseen herkkuhetkiin Viialan leipomosta voi hakea esimerkiksi erityyppisiä wienereitä, mm. aprikoosihillolla höystetty kampawiener on loistava valinta. Tietysti pirteät juustokakut ovat myös aina oiva valinta, joita Viialasta löytyy mm. vadelman ja appelsiinin mauissa. Kesän mittaan kuvaan astuvat taas tuoreista marjoista valmistetut tuotteet, mm. herkulliset mansikkaleivokset.

”Oma henkilökohtainen suosikkini kahvin kanssa on meidän suussa sulava porkkanakakkumme tai mustikkarahkawiener, jossa on ihana muropohja. En malta edes odottaa tuoremarjakautta, nyt kun Runebergin tortut on tältä vuodelta syöty”, Viialan leipomossa työskentelevä Inari vinkkaa suosikkejaan.

Yritys eroaa kilpailijoistaan erityisesti hintatasonsa puolesta. Viialan leipomossa on pyritty säilyttämään hintatason niin edullisena, että kaikilla olisi mahdollisuus nauttia mahdollisimman paljon herkuista. ”Olen itse kuullut monen asiakkaan suusta ihanaa palautetta, että meiltä saa vuosikymmentenkin takaisia herkkuja joita ei muualta enää löydy”, Inari kertoo.

Tuotevalikoimaa kehitetään jatkuvasti ja nyt suunnitteilla on saada valikoimaan entistä enemmän mm. gluteenittomia ja kasviperäisiä tuotteita, jotka ovat yhä enemmän asiakkaiden mieleen.

”Työssämme paras juttu omasta mielestäni on ehdottomasti arkea sulostuttavat asiakaskohtaamiset, joita on joka lähtöön. Itse olen työskennellyt pisteellämme kesäkuusta 2018 lähtien, eikä ole yksi tai kaksi kertaa kun on poskelta pyyhitty liikutuksen tai naurunremakan kyyneltä. On ihana olla osana ihmisten arkea! On myös hauska kuulla tuotteisiimme liittyviä tarinoita vuosien takaa. Kuinka on esimerkiksi lapsena laskettu pennoset yhteen ja lähdetty ostamaan nakkipiirakoita tai sitruunapullia, omenaleivoksista puhumattakaan.

Tullintorilla meillä käy joka päivä paljon uusia kasvoja ja vankka vakioasiakaskuntamme on aivan mahtava! Tullintorissa hienoa on yrittäjien ja työntekijöiden mukava yhteishenki”, Inari kertoo hymyillen.

Tervetuloa herkuttelemaan Tullintorille!