Opiskelijoiden SM-kiipeilykilpailut 24.10. Tullintorilla

Tullintorilla on erinomaiset puitteet elämystoimijoiden erikoisosaamiselle ja kasvavalle elämystaloudelle

– Opiskelijoiden SM-kiipeilykilpailut lokakuussa olympialajin hengessä

Kiipeilykeskus Irti Maasta Oy järjestää Tampereella Kauppakeskus Tullintorilla Suomen ensimmäiset maanlaajuiset opiskelijoiden SM-kiipeilykilpailut torstaina 24.10. klo 15-20 yhteistyössä Opiskelijoiden liikuntaliiton kanssa yhtenä neljästä paikkakunnasta. Irti Maasta Oy ja Opiskelijoiden Liikuntaliitto (OLL) ovat sopineet yhteistyön monivuotisesta Opiskelijoiden SM-kiipeilykilpailuiden järjestämisestä. Kiipeilyn suosio on kasvanut viime vuosina merkittävästi erityisesti nuorten keskuudessa – kiitos kuuluu osittain kiipeilyn noususta olympialajiksi Tokiossa 2020. ”Olemme innoissamme uudesta liikuntamuodosta ja -tapahtumasta, jonka voimme tuoda valtakunnallisesti opiskelijoille,” Opiskelijoiden liikuntaliiton koulutus- ja tapahtumakoordinaattori Markku Rantahalvari sanoo. ”Opiskelijoiden SM-kiipeilykilpailut tukevat vahvasti perusajatustamme sekä -osaamistamme ihmisten liikuttamisesta. Tämä tapahtuma on opiskelijoille hieno tapa päästä liikkumaan ja kokemaan uusia liikunnallisia elämyksiä”, toteaa itsekin toista maisteritutkintoa suorittava Irti Maasta Oy:n toimitusjohtaja Aleksi Mattila.

Kisatapahtuman tunnelmaa luo Rentosarja, jossa kilpaillaan joukkueina erilaisissa kiipeilytehtävissä sekä itse Kilpasarja, joka kiipeilyn olympiateeman hengessä kilpaillaan yksilökilpailuna ajanottoseinillä. Tullintorin elämystoiminta on kasvanut kahdella uudella toiminnalla vuoden aikana ja kasvaa vielä lisää. Irti Maasta avaa uuden toiminnan, luolaston jo syyslomalla. Seikkailussa yhdistyvät luolien tutkiminen, kiipeily, parkour sekä ninjaratojen elementit. Tämä tekee Tampereen Tullintorista merkittävän elämyskeskittymän jo valtakunnallisesti, kertoo Tullintorin kauppakeskuspäällikkö Merikukka Salmi.