Kasvomaskisuositukset ja turvallinen asiointi

Rakas asiakkaamme, olet meille tärkeä. Pirkanmaan sairaanhoitopiiri suosittelee kasvomaskien käyttöä sisätiloissa, joissa turvavälisuositusta ei pystytä noudattamaan. Turvallisen asioinnin vuoksi suosittelemme kasvomaskien käyttöä Tullintorin sisätiloissa.

Kertakäyttöisiä kasvomaskeja voit hankkia esimerkiksi Tullintorin Apteekista tai K-Marketista. Kankaisia kasvomaskeja myy Sukkamyymälä.

 

Käytä kasvomaskia oikein

Huolehdithan kasvomaskien oikeaoppisesta käytöstä. Muista huolellisuus ja pese sekä desinfioi kädet ennen maskiin koskemista. Aseta maski kasvoille koskematta suojaosaan vetämällä korvalenkit kasvojen molemmilta puolilta korvien taakse. Asettele maski suojaamaan koko kasvot koskemalla vain nenävarren kohtaan sekä alalaitaan, jotta saat vedettyä maskin leuan alle. Varo maskin suojaosaan koskemista.

Kun kasvomaski on asetettu, älä koske maskiin enää tämän jälkeen. Poista suojamaski puhtain käsin tarttumalla korvalenkkeihin. Käytön jälkeen kertakäyttöinen kasvomaski laitetaan välittömästi roskikseen ja kankainen maski suljetaan muovipussiin tai laitetaan heti pesukoneeseen. Pese ja desinfioi kätesi maskin heti poistamisen jälkeen.

 

Kertakäyttöisen kasvomaskin hävittäminen

Kertakäyttöinen suojamaski hävitetään sekajätteen tavoin. Maski laitetaan sekajäteastiaan eli sekajäteroskikseen välittömästi käytön jälkeen. Mikäli jäteastiaa ei ole heti saatavilla, maski suljetaan muovipussiin. Älä heitä kasvomaskia luontoon tai käytä kertakäyttöistä maskia uudelleen. Eläinten turvallisuuden vuoksi katkaise korvalenkit.

 

Turvallinen asiointi Tullintorilla

Tehdään asioinnista yhdessä turvallista. Noudatathan suosituksia ja huolehdi hyvästä käsihygieniasta. Tullintorin sisätiloihin on asetettu käsien desinfiointipisteitä, jotka toimivat automaattimekanismilla. Vältetään ylimääräistä kosketusta pintoihin ja nappaa käsidesiä ohi kulkiessasi.

Kasvomaskien ja käsihygienian lisäksi muistathan turvavälit. Tullintorin lattioihin on asetettu turvaväleistä muistuttavia lattiatarroja, jotka myös opastavat suositusten mukaisiin, riittäviin turvaväleihin. Tilavien käytäviemme ansiosta turvaväliohjeiden noudattaminen ja turvallinen asiointi on mahdollista.