(Tullin)torilla tavataan kun Pop-up galleria palaa

Pop-up-galleria Galleria Kyy palaa 1.12. Tullintorille kera uuden ryhmänäyttelyn (t)here, joka koostuu yhdeksän TAMKin taideopiskelijan teoksista.

Me uskomme, ettei taide kuulu vain tietylle yleisölle. Me uskomme, että taidetta pitäisi olla enemmän julkisilla paikoilla ja yleisissä tiloissa, eikä lukittuina hienoihin gallerioihin ja museoihin. Taide kuuluu kaikille, joten sen pitäisi olla kaikkien saatavilla.” – Galleria Kyy

 

Pop-up galleria Kyy palaa Tullintorille

Joulukuun aikana on mahdollista piipahtaa pop-up galleriassa Tullintorin ensimmäisessä kerroksessa. Esillä on toinen näyttely Galleria Kyyssä, jonka ovat perustaneet taideopiskelijat Jemina Knuutinen ja Mia Kyllönen. Viime keväänä esillä oli ensimmäisen vuoden taideopiskelijoiden töitä ja tällä kertaa pop-up-galleristit kuratoivat näyttelyn teeman mukaan.

Kun Tullintori toivotti meidät tervetulleiksi takaisin, kysyin Jeminalta tahtoisiko hän kuratoida kanssani näyttelyn, sillä päätin jo kesällä tahtovani kokeilla kuratointia. Se kiinnosti myös häntä, joten teimme avoimen haun TAMKin taideopiskelijoille ja yksittäisiä teoksia näyttelyyn valikoitui 33 yhteensä yhdeksältä taideopiskelijalta”, Kyllönen kertoo.

On ollut kiinnostavaa kokeilla toimia kuraattorina tällä kertaa ja tuntuu, että olemme saaneet luotua hyvin harmonisen, mutta voimakkaan näyttelyn. Se on syntynyt ihmisten hyvin todellisista ja ajankohtaisista kokemuksista. Kokonaisuus luo kuvaa siitä, millaista on olla ihminen tällä planeetalla vuonna 2020”, Knuutinen summaa näyttelyn parissa työskentelyn.

Tulevaisuuden taiteilijoiden teoksia

(t)here on näyttely, joka tarjoaa heijastuksia tästä ajasta, jossa olemme samanaikaisesti täällä sekä siellä, toivoen, että olisimme siellä, mutta ollen jumissa täällä. Näyttely tuo eksistentialistiset kriisit galleriatilan mustille seinille ja tarjoaa katsojalle mahdollisuuden nähdä tulevaisuuden taiteilijoiden teoksia. Galleriassa on myös pop-up-taidekauppa näyttelyn yhteydessä.

(t)here – näyttely on avoinna 1.12.-18.12.2020 Tullintorin ensimmäisessä kerroksessaVapaa pääsyEsteetön. 

Galleria on avoinna
maanantai – perjantai 11-18
lauantai – sunnuntai 11-15.