Auttaisitko sinäkin eläimiä – Tullintori on myös mukana

Tiesitkö, että Tampereen Tullintori toimii Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistyksen, PESU ry:n kannattajajäsenenä. Tullintori on tehnyt paljon yhteistyötä PESU ry:n kanssa muun muassa kauppakeskuksen useissa tapahtumissa – näin moni on saanut samalla tärkeää informaatiota siitä, miten monilla eri tavoilla kodittomia eläimiä pystyy auttamaan. Usein jo pelkkä oman ajan antaminen eläinsuojelutyöhön auttaa paljon.

Tänä keväänä Tullintori ja PESU ry ovat yhdistäneet voimansa muun muassa lemmikkien leluarvonnan kautta sekä järjestimme yhdessä etäkoirakävelyn hyväntekeväisyysajatuksella. Tullintori lahjoitti jokaisesta etäkävelyyn osallistuneesta lemmikistä euron PESU ry:n hyväksi ja potti saatiin yhdessä päivässä kasvatettua yli 1200 euroon.

Myös osa Tullintorin yrittäjistä tekee aktiivisesti yhteistyötä eläinsuojeluyhdistyksen kanssa. Myymälöistä saattaa löytyä esimerkiksi tuotteita, joista osa tuotosta menee eläinsuojelutyöhön, ja esimerkiksi Tullintorin K-Marketissa voit lahjoittaa eläintarvikkeita suoraan PESU:lle. Voit ostaa lahjoitettavat tuotteet K-Marketista ja pyytää kassaa jättämään ne lahjoitettavaksi. Lisäksi kahviloissamme kiertää PESU ry:n keräyslipas, jonne on helppoa tipauttaa esimerkiksi pienet vaihtokolikot tukemaan tärkeää toimintaa. Kynnys auttaa ei ole suuri, jo eurolla saadaan paljon aikaan vaikkapa ruoka-apuun ja pienistä puroista kertyy suuri apu. Tällä hetkellä keräyslippaan löytää Brander -kahvilan kassalta.

Jos olet miettinyt lemmikin hankkimista, kannattaa ensisijaisesti tutustua kotia etsiviin eläimiin järjestön kautta. Mutta mikäli sitoutuminen eläimen loppuelämänkodiksi mietityttää, mutta sinulla on mahdollisuus auttaa, voit toimia myös tilapäiskotina kotia etsiville lemmikeille. ”PESU ry etsii uusia koteja lemmikkieläimille, jotka ovat eri syistä jääneet tai jäämässä kodittomiksi. Pesun vastaanottamat eläimet asuvat yhdistyksen perehdyttämissä tilapäiskodeissa, joissa niistä pidetään huolta siihen asti, että niille löydetään pysyvät kodit. Kodinhankintatoiminnan tarkoituksena on auttaa eläintä ja ehkäistä tilanteen johtaminen terveen eläimen tarpeettomaan lopetukseen tai hylkäämiseen” –PESU ry.

Tästä esimerkkinä Tullintorin kauppakeskuspäällikkö Merikukka, joka lähti mukaan tilapäiskotitoimintaan. ”Seurasin ahdistuneena uutisointia siitä, kuinka Suomessa hylätään 20 000 kissaa vuosittain ja mietin miten voisin itse lähteä auttamaan. Tuntuu, että nykypäivänä eläinten heitteillejättöjä tapahtuu valtavasti. On toisaalta myös hyvä, että näistä asioista uutisoidaan entistä paremmin, jotta myös apuja päästään toteuttamaan enemmän ja parhaimmillaan jopa ennalta ehkäisemään tilanteiden pahentumista. Päätin lähteä tilapäiskodiksi, sillä se tuntui konkreettiselta tavalta auttaa ja siihen pääsi heti mukaan, koska tilapäiskodeista on pulaa. PESU ry on todella lämmin ja asiantunteva yhteisö, josta saa neuvoja ja apua asiaan kuin asiaan. Yksin tässä hommassa ei joudu olemaan. Meillä ehti olla kaksi kissaa, joille löytyi loppuelämänkodit ennen kuin Manu saapui meille. Tämän kissan kohdalla meille tapahtui se kuuluisa ”foster failure” ja Manusta tuli heti ”meidän kissa”. Nyt tilapäiskotitoimintani on sairastuneen koirani vuoksi tauolla, mutta olen varma, että palaan siihen uudelleen. Suosittelen lämpimästi”, Merikukka kertoo.