I Love 8-bit Tullintorilla 13.-28.1.

Suuren suosion saanut kiertävä tietokonenäyttely I love 8-bit® avataan yleisölle Tullintorilla perjantaina 13.1 klo 12. Esillä ja toiminnassa ovat 1970- ja 1980-luvun suosituimmat sekä rakastetuimmat tietokoneet kaikkien nähtävillä.

Tullintorin I love 8-bit® -näyttelyssä pelataan, ihmetellään ja viihdytään vanhojen suosikkilaitteiden kanssa. Näyttelytapahtumassa saa autenttisia ja ikimuistoisia kokemuksia digitaalisesta kulttuuriperinnöstä. Kokemukset digitaalisen kulttuurin varhaisista ajoista ovat I love 8-bit® – näyttelyssä käsin kosketeltavissa.

Varttuneempi sukupolvi pääsee muistelemaan menneitä ja nuoremmat pääsevät ihmettelemään laitteita, joita vanhemmat aikanaan käyttivät. Millä isät ja äidit pelasivat ennen Internetiä ja PC- aikakautta? Miten tietokoneet toimivat ja millaisia ohjelmia niissä oli? Pelaamisen lisäksi, näitä noin 40 vuotta vanhoja tietokoneita pääsee myös ohjelmoimaan ja tutustumaan niiden toimintaan käytännössä.

”Olemme halunneet tuoda varhaista digitaalista kulttuuria ja aikansa laitteita kaikkien nähtäville. Näihin laitteisiin liittyy myös osaamista, jota kiertävät näyttelyt pyrkivät säilyttämään ja siirtämään tuleville sukupolville. Tällä tavalla I love 8-bit näyttelyt eroavat museoista. Näyttelyt osallistavat ja ohjaavat käyttäjiä mukaan toimintaan.” näyttelyn tuottajana toimiva lehtori Tuomo Ryynänen kertoo.

Suomi digiaikaan Commodoren tietokoneiden johdolla

Moni tietää, että Commodore oli 1980-luvulla ylivoimaisesti Suomen suosituin tietokonemerkki. Melkein kaikilla suomalaisilla suurilla pelitaloilla on Commodore-tausta Nokian hallituksen entistä puheenjohtajaa Risto Siilasmaata myöten. Tullintorin I love 8-bit® -näyttelyssä ovat esillä suosituimmat Commodoren tietokoneet sekä Commodoren kovimmat kilpailijat.

I love 8-bit® avataan yleisölle Tullintorilla perjantaina 13.1. klo 12. Näyttely on tämän jälkeen avoinna 14.1. – 28.1. arkisin klo 10-18, la klo 10-16 ja su klo 12-16. Näyttelyyn on vapaa pääsy ja se sopii kaikenikäisille.

Lue näyttelystä lisää osoitteessa www.ilove8bit.fi.

×